Англійська, іспанська, німецька мови-коли починати вивчення? – Розумна Школа

Англійська мова для дітей

До нас звертаються багато батьків, які хочуть почати навчати, як правило, англійській мові дітей як можна раніше. Були і такі, що приводили дітей 3-х років і просили навчити. Дитина ще погано розмовляє  рідною мовою, а батьки хочуть щоб почала розмовляти іноземною. В цьому є певний сенс.

Коли маленьку дитину перемістити у англомовне середовище, вона почне автоматично навчатись мові, так як ми у свій час вивчили рідну мову. Але якщо ви вдома розмовляєте українською, все оточення дитини розмовляє українською, а тільки на годину ви віддаєте дитя щоб воно навчилося англійській мові, то це не є ефективним.  Дійсно школи іноземних мов будуть робити все від них залежне щоб надати дітям знання, але все, що реально можна зробити це вивчити декілька слів у формі гри. Дітям це буде подобатись бо з ними граються і це весело.

Реально, якщо дитина знаходиться у україномовному середовищі, її можливо якісно навчити тій же англійській мові, коли вона здатна концентруватись на матеріалі і виконувати завдання, використовуючи правила. В іноземній мові немає таких понять як «ну я зробила це інтуїтивно», « я так написав, бо думаю, що це так, але не знаю чому». Якщо ви дійсно хочете правильно розмовляти, писати і щоб вас розуміли іноземці, ви маєте знати чому ви будуєте речення саме таким чином, чому ви відмінюєте слова певним чином і т. ін. Пізніше це все стане автоматичними навичками, як ваша рідна мова, але на початку буде саме так.

Тому коли нас питають коли саме вивчати англійську мову, то це ефективно робити, коли дитина може зосередитись і виконувати роботу. Але якщо ви можете дозволити собі курси для маленької дитини у вигляді розваг, ігор, то це теж чудово, але не чекайте що, 5 річна дитина заговорить з вами англійською одного зимнього вечора 🙂