Хочу швидко вивчити розмовну англійську мову – Розумна Школа

 

Майже кожного дня ми отримуємо звернення щодо бажання вивчити розмовну англійську мову і як можна скоріше, наприклад за місяць. Це дуже цікаве питання для того щоб на нього відповісти задайте собі питання: Яка це розмовна українська мова? Можливо ви вчили її в школі чи інституті? Можливо для того щоб нею оволодіти не потрібно вчити правила використання, відмінювання слів, їх значень?

Чомусь міф про якусь окрему розмовну англійську мову настільки розрекламований маркетологами, що більшість людей не ставить його під сумнів.

Нажаль ніякої окремої англійської розмовної мови не існує. Якщо вам пропонують курси по вивченню розмовної мови, то вас банально навчать, точніше ви завчите, зазубрите просто фрази типу: Як пройти на вокзал? Де тут туалет? Як пройти до магазину? Мені 25 років, а тобі і т. ін. Для того щоб завчити ці фрази не потрібно йти на курси і витрачати кошти. Можна просто самому їх завчити, взявши з інтернету. Насправді задача мовної школи та курсів іноземних мов, щоб людина зрозуміла логіку побудови іноземної мови. І щоб учень міг побудувати будь-які речення сам, а не розмовляв зазубреними фразами. Весь матеріал, що завчений без розуміння і достатньо не використаний, просто забувається. І, як не дивно, якщо ви не знаєте бази англійської мови, то теоретичні знання складних часів вам не допоможуть.

І тут виникає питання чому так багато людей 10 років вчить англійську мову в школі, а всі знання зводяться до фрази London is the capital of Great Britain ? Тому що всіх учнів рахують однаковими, що вони однаково засвоюють матеріал і вчаться з однією швидкістю, а також вимагають швидко йти по програмі, не зважаючи чи зрозуміли учні матеріал чи ні. Більшість закінчує школу з набором «розмовних фраз», які в реальному житті не так і потрібні. Тому, якщо вам потрібні розмовні фрази, вам не потрібні курси, завчіть декілька і вас зрозуміють закордоном. А якщо ви хочете навчитись будувати фрази самостійно і розмовляти так же легко як і українською, то доведеться пройти багато матеріалу і вивчити і засвоїти безліч відмінностей від рідної мови.